Exit

Zuid-Holland Infrapark: Samen zichtbaar op weg naar 2020!

de-stap-in-leren-en-werken

Sinds 2015 zijn in Schiedam mbo-leerlingen gestart in het nieuwe Infrapark van SPG Zuid-Holland en mbo-college Techniek & Technologie (Zadkine en Albeda College). De gemeente Schiedam is een vooruitstrevende en ambitieuze partner in het Infrapark.

Infra was voorheen onderdeel van de bouwopleidingen en werd aangeboden op meerdere ROC’s in Zuid-Holland. Infra had geen eigen gezicht: onbekend maakt onbemind. Met de komst van het Infrapark is er een breed opleidingsaanbod voor infra dat past bij de vraag van het bedrijfsleven in een leeromgeving die representatief is voor de sector en de (toekomstige) leerlingen aanspreekt. Op 20 mei 2017 wordt het Infrapark officieel geopend.

In de afgelopen periode hebben infrabedrijven in de regio Zuid-Holland samen met het mbo en de gemeente Schiedam geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van maatwerk en flexibel onderwijs voor mbo-leerlingen en de profilering van de infrasector (o.a. voor zij-instromers). Nehem KMC is partner in het ZIP!-project en ondersteunt de partners bij het realiseren van haar ambities en het verduurzamen van de Publiek-Private-Samenwerking.

Het project ZIP! is overkoepelend voor de infrasector in Zuid-Holland (grondwerk-, wegen- en waterbouw en infratechniek) én richt zich tevens op de afstemming met aanverwante sectoren (Mobiliteit, Bouw en Installatietechniek).

Wilt u meer weten over project ZIP! of ook profiteren van onze expertise en ons netwerk? Wij bieden u graag een frisse blik en beantwoorden al uw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken via info@nehemkmc.nl.

Close
Go top