Exit

Techexpress

Het project PPS TechExpress is vorig jaar van start gegaan en is primair bedoeld om onderwijsontwikkeling, huisvesting en inventaris in het technisch onderwijs aan te pakken. Binnen PPS TechExpress slaan de partners uit de verschillende technische sectoren de handen ineen door opleidingen kwalitatief te verbeteren, een betekenisvolle leeromgeving te creëren en instroom te bevorderen. Aan het samenwerkingsverband PPS TechExpress doen zo’n zestig partijen mee. Nehem KMC neemt overall de projectleiding van dit meerjaren project op zich.

Binnen PPS TechExpress worden de projecten onder andere uitgevoerd door het Leerwerkbedrijf Hollandse Waterlinie. Participanten van PPS TechExpress leveren hiervoor projecten aan. Een praktijkvoorbeeld is het project “Trap in het talud bij Fort Vuren” waarbij bouwstudenten van ROC Rivor en Bouwmensen Rivierengebied een trap maken in het talud bij Fort Vuren. Fort Vuren maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De opdracht voeren de studenten uit onder begeleiding van PPS TechExpress partner De Ruiter Bouw uit Deil. Studenten van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw hebben de ontwerpen gemaakt. Allround timmermannen en een Allround constructiewerker in opleiding realiseren vervolgens de trap.

Het uiteindelijke doel van PPS TechExpress is om door middel van onderwijsprojecten en kennisdeling te komen tot een gezondere arbeidsmarkt. Door de krachten te bundelen ziet PPS TechExpress mogelijkheden om de huidige problemen op de technische arbeidsmarkt in al haar aspecten aan te pakken. Meer achtergrond is te vinden in dit filmpje. 

Wilt u meer weten of het project PPS TechExpress of ook profiteren van onze expertise en ons netwerk? Wij bieden u graag een frisse blik en beantwoorden al uw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken via info@nehemkmc.nl.

Close
Go top