Exit

Tientallen kinderen namen deel aan de challenge op 1 juli

Op zaterdag 1 juli vond de tweede editie van het SPARK Makers Event plaats in de Kaaihallen in Den Bosch. Zo’n vijftig makers lieten hun prototypes en innovatieve ideeën zien die de toekomst van de stad kunnen bepalen. Met het thema Urban Innovation werden mensen, jong en oud, vermaakt met talloze workshops, presentaties en interactieve demonstraties. Met als klap op de vuurpijl de spinnerchallenge, gesponsord door Nehem KMC, waar tientallen kinderen aan deelnamen. Voorafgaand door het maken van een eigen fidget spinner door de aanwezige kinderen. Echte makers in bedrijf dus!

Klokslag twee uur knalde de Black Eyepeas uit de speakers en werd er 4:55 minuten ‘gespind’ door de kinderen. Met deze ludieke actie probeerden men met name de volgende generatie makers te trekken naar het festival. Standpunt waar Nehem KMC zich zeker in kan vinden. De jeugd heeft immers de toekomst! De vele kinderen bleven lang hangen in de kaaihallen om zelf autootjes op zoutwater of muziekinstrumenten te maken, een eigen bootje te knutselen en maakten ze kennis met echte voetbalrobots en drones.

Onderwijs en innovatie

Op middelbare en hogere scholen wordt er meer en meer gemaakt als onderdeel van een eindopdracht of afstudeeropdracht. Voor deze groep makers werd op het makers event extra aandacht besteed. Nehem KMC heeft daarvoor haar netwerk benaderd met als resultaat dat een aantal technische onderwijsinstellingen aanwezig waren. Bijvoorbeeld bij de stand van ROC de Leijgraaf kon men middels een VR-bril een kerkrestauratie beleven of de Makersbuzz van Cubiss, die techniek promoot in het onderwijs, maakte het kinderen mogelijk om te leren programmeren op een speelse wijze.

Spinner maken

Voor meer informatie: info@nehemkmc.nl  of bekijk de aftermovie van het evenement.

Close
Go top