Exit

Ontdekstation 2De interesse in techniek loopt achteruit. Om een uiteindelijk tekort aan technisch personeel te voorkomen is het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al te interesseren. Met dit uitgangspunt heeft de Ontdekstation in Tilburg extra subsidie ontvangen om de activiteiten verder uit te kunnen bereiden. Nehem KMC was intensief betrokken bij de ontwikkeling van de business case van Het Ontdekstation.

Op intuïtieve wijze maken kinderen kennis met techniek en wetenschap in Het Ontdekstation welke gesitueerd is in de Tilburgse Spoorzone. Integraal voor alle leeftijden kunnen kinderen op een speelse manier echte ‘uitvindingen’ realiseren.  De gemeente wil met het toekennen van de subsidie actief bijdragen aan de groei van de economie in de toekomst en probeert met name kinderen op het basisonderwijs te interesseren voor technisch voortgezet onderwijs.

Het Ontdekstation zal actief de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven verder gaan ontwikkelen met de subsidie. Het moet een leeromgeving worden waar niet alleen kinderen, maar ook jongeren en studenten terecht kunnen. Wethouder Marcelle Hendrixkx overhandigde een paar weken geleden symbolisch een sleutel aan Het Ontdekstation.

Ontdekstation 2

Wilt u ook profiteren van onze expertise? Wij bieden u graag een frisse blik en beantwoorden al uw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken via info@nehemkmc.nl.

Close
Go top