Exit

Havo op de kaart: ‘Deze aanpak smaakt naar meer!’

Leerlingen van de havo van het Elde College in Sint Michielsgestel bedenken innovatieve oplossingen voor een loungeruimte voor hun school gedurende het project ‘Havo op de kaart’.

In nauwe sameHavo op de kaart: "Deze aanpak smaakt naar meer!" (1)nwerking met LOOT BV, een innovatief bedrijf dat gebruikte zeecontainers ombouwt tot mobiele huisvesting voor onder andere studenten of vluchtelingen, hebben leerlingen van de havo van het Elde College ontwerpen gemaakt voor een loungeruimte. Gedurende dit project, genaamd ‘Havo op de kaart’, hebben de leerlingen eerst een bezoek gebracht aan LOOT waar ze uitleg en een rondleiding kregen van de directeur, Hans van Niftrik. Tijdens de excursie konden ze vragen stellen over het ontwerp en de bouw van de woningen. Vervolgens gaf Hans van Niftrik hen uitleg over de opdracht. Die luidde als volgt: “Ontwerp een loungeruimte voor het Elde College en gebruik daarvoor de afmetingen van een zeecontainer.”

Havo op de kaart: "Deze aanpak smaakt naar meer!" (2)Drie groepen leerlingen gingen aan de slag en samen met hun docenten heeft iedere groep zich gericht op één gebied, te weten ‘duurzaamheid’, ‘ontwerp’ of ‘technische uitvoering’. De ontwerpen zijn op papier of in Sketch gemaakt waarna de leerlingen samen een maquette hebben gebouwd. Zo kwamen hun ideeën echt tot leven! Op 19 januari presenteerden de leerlingen de creaties aan hun ouders, docenten en aan Hans van Niftrik. Uit de verschillende maquettes mocht hij degene kiezen die het beste voldeed aan de eisen van dat gebied. Een moeilijke keus!

‘Havo op de kaart’ was een leerzaam traject waaruit blijkt dat er veel creativiteit en vernuft te vinden is bij het Elde College. Docenten en de directie van Elde College en de directeur van LOOT zijn dan ook hartstikke trots op het resultaat.

Nehem KMC begeleidde het project en bracht de school in contact met LOOT. “Deze aanpak smaakt naar meer” luidde de reactie van het team van het Elde College. Wilt u ook een project samen met het onderwijs? Of bent u vanuit het onderwijs op zoek naar een uitdagend project met het bedrijfsleven?
Laat het ons weten, wij helpen graag!

Close
Go top